Kom op nou Apple…werkelijk?

Bijna elke GSM-telefoon die tegenwoordig verkocht wordt is een smartphone. Niet zo gek natuurlijk, aangezien het aanbod smartphones tegenwoordig de ouderwetse “baksteen” in de winkels overtreft. Bovendien is het gewoon handig om altijd connected te zijn. Het hebben van een smartphone heeft dan ook tal van voordelen. Maar de voordelen komen natuurlijk ook met nadelen. Zo kijken Nederlanders gemiddeld zo’n 85 keer per dag op hun smartphone. En dus moet de telefoon steeds vaker en steeds eerder aan de oplader. Nu zijn er al veel manieren om de gebruiksduur van je telefoonaccu te verlengen. Energy-banks, zonnepanelen, noodopladers en accu-hoesjes. Jon Ivy heeft dit echt goedgekeurd? Als Apple fanboy met meer dan 25 jaar Apple voorkeur is design altijd een belangrijke drijfveer geweest om meer te betalen dan voor de “doorsnee” varianten van concurrenten. Nu is dan Apple met een accu-hoesje gekomen. En ze vragen in ieder geval een echte Apple (hoofd)prijs. Maar goed, dan krijg je ook echt Apple design…… toch? Of toch niet. Zeg nou zelf. witte-hoes-iphone-achterkantOver smaak valt niet te twisten natuurlijk, maar ik vind het echt te lelijk voor woorden. Het ziet er niet uit als een elegante symbiose tussen een prachtige telefoon en een functionele levensredder voor de smartphone addict, maar als een pakje kauwgom in de achterzak van een skinny jeans van iemand die dat eigenlijk niet zou mogen dragen. Of als een pakje zakdoekjes waarbij er 1 zakdoekje te veel is uitgehaald om de neus te snuiten, en dat dan weer dubbelgevouwen is teruggepropt in het pakje. Ik zou als ontwerper bij Apple niet mijn naam onder hebben willen zetten.

Ontwerpfout van Apple

Kortom, een lelijk en duur ding, dat alleen maar het gevolg is van een ontwerpfout in de iPhone zelf. Want laten we eerlijk wezen, die extra accu zou helemaal niet nodig moeten of hoeven zijn.

Hoe is het toch mogelijk in de laatste generaties van de iPhone alleen maar een groter scherm krijgen, maar ze wel steeds dunner lijken te moeten worden?

De energiebehoefte met een groter scherm wordt ook groter, dus accuduur is van vitaal belang voor de intensieve gebruiker. En laten we wel wezen, in alle statistieken blijkt dat Apple iPhone gebruikers veel intensievere smartphone gebruikers zijn dan hun tegenhangers op de veel vaker verkochte Android alternatieven.

Dus waarom 2 mm dikte inleveren waarmee dus 2 mm accudikte en dus gebruiksduur wordt ingeleverd? Vorm voor functie was iets dat Steve volgens mij niet zou hebben toegestaan.

Dus Apple, keer terug naar je kernwaarden, functie in een mooie vorm, en maak de iPhone 7 gewoon weer dikker.

Meer accu erin, geen uitstekende camera-elementen meer, en geen noodzaak meer om dit soort designflaters als noodgreep op de markt te moeten brengen.

Zo, dat moest even van mijn hart. O, en Tim, als jullie nog meer tips willen, aarzel niet om contact met me op te nemen.

Laurens

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.