Wave Goodbye to Wave

Begin dit jaar werd met veel bombarie binnen de online community Google Wave geïntroduceerd als “het nieuwe communiceren”. Tijdens de besloten bèta van het programma kon alleen op uitnodiging met het geplande nieuwe paradepaardje van Google gespeeld worden. Als je een uitnodiging ontving was je ineens iemand. Hoe anders is het 6 maanden later. Google heeft 6 maanden na het beschikbaar stellen al te kennen gegeven de stekker uit het project te trekken. En dat terwijl ze er zo van overtuigd waren. Waarom is het dan toch niet gelukt? Vanuit mijn persoonlijke beleving kan ik er niet eens een duidelijke oorzaak voor aanwijzen. ik gebruikte het gewoon niet.
 • Misschien omdat ik eerst hooggespannen verwachtingen had en die niet geheel werden voldaan toen ik een uitnodiging mocht ontvangen en er mee aan de gang kon.
 • Of omdat ik mijn contacten niet bij Google in Gmail opgeslagen heb en dus geen vriendenlijst had om mee te Waven.
 • Of was het omdat ik het alleen maar online middels een browser vanuit Gmail kan gebruiken.
 • Of was het gewoon niet eenvoudig genoeg.
 • Of kan het zijn dat ik al te druk was met Twitter, Facebook, Hyves, Plaxo, Linkedin, email, MSN, Skype?
 • Misschien als er een app was geweest voor mijn iPhone maar die was er niet.
 • Wellicht had het geholpen als er een koppeling was geweest tussen mijn andere social media profielen en Wave.
 • Of als ik makkelijker contacten had kunnen leggen.
 • Of was ik er nog niet klaar voor.
 • Misschien heb ik zelfs wel een beetje wantrouwen richting Google en bewaren van gegevens.
 • Of ben ik gewoon niet “nerd” genoeg gebleken.
 • Natuurlijk is het ook gewoon lelijk.
Hoe dan ook, ik gebruikte het niet en kan er niet eens een duidelijke reden voor geven. En naar het zich laat aanzien zal het er ook niet van komen. Terwijl ik zeker niet uitsluit dat met wat meer tijd om er aan te wennen, er wel degelijk mogelijkheden zouden zijn geweest.

2 reacties op “Wave Goodbye to Wave&rdquo

 1. Klinkt erg bekend.Ik heb ook altijd erg veel moeite met wennen aan nieuwe dingen maar alles op zijn tijd toch.
  Mooie site trouwens

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.