Stop alstublieft met out-of-the-box denken!

out of the box of outside the box?

In mijn speurtocht naar een nieuwe werkgever heb ik al honderden vacatures gelezen. In veel van die vacatures word je om de oren geslagen met allerlei containerbegrippen. Ik gebruik ze zelf ook, vooral om raakvlakken te creëren met de plaatser van een vacature. 
Verzamelnamen voor niet nader omschreven wensen of taken zoals; hands-on, authentiek, verbinder, people manager, flexibiliteit, en met stip bovenaan: OUT-OF-THE-BOX!

Out-of-the-box is geen meerwaarde

In tegenstelling tot wat veel gebruikers van de term denken, betekent out-of-the-box echter niet dat je buiten de standaard kaders denkt, maar dat je juist voor de makkelijkste oplossing kiest. Out-of-the-box is hetzelfde als kant-en-klaar, turn-key of plug-and-play. 

Het kan zo, hóp, uit de doos (out-of-the-box) in gebruik genomen worden. Er zijn geen uitgebreide extra handelingen nodig om te starten. Als je iemand zoekt die creativiteit kan toevoegen, wil je dus geen out-of-the-box denker!

Denk vooral zelf outside-of-the-box

think-outside-the-box

De juiste benaming is dus OUTSIDE-(OF)-THE-BOX.

Dat is de correcte verwijzing naar het buiten de kaders denken, buiten de lijntjes kleuren, niet in hokjes denken of buiten de gebaande paden denken enz. Er zijn voldoende Nederlandstalige alternatieven die de boodschap ook duidelijk overbrengen.

Dus als je op zoek bent naar iemand die zijn best doet om je te verrassen, dingen niet op dezelfde manier doet als ze altijd al werden gedaan, of die soms onorthodox in zijn/haar aanpak lijkt te zijn, denk dan vooral ook zelf outside-of-the-box.  

Kijk eens wat verder dan slechts de vermeldingen op het CV, en probeer de kwaliteiten te ontdekken die van meerwaarde voor jou of je organisatie kunnen zijn.

Sta er voor open je te laten verrassen door een op het eerste gezicht niet zo voor de hand liggende kandidaat.

Benieuwd wat ik te bieden heb? Bekijk hier mijn resultaten, of een paar van  de dingen die ik bedacht en gemaakt heb.
Natuurlijk kun je ook mijn CV downloaden of met me linken op LinkedIn.

Eén antwoord op “Stop alstublieft met out-of-the-box denken!”

  1. HIVE zou waarschijnlijk een mooie aanvulling kunnen zijn voor je en heel goed voor je netwerk. Helaas zit ik daarbij en het is alom bekend dat waar ik ben jij niet wilt zijn. Wellicht in een andere regio aansluiten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.